windsurfkamp-friesland

Windsurfkamp

Het windsurfkamp is voor kinderen van 12 t/m 18 jaar. Tijdens dit zomerkamp leren kinderen de fijne kneepjes van het windsurfen. Elke dag wordt er fanatiek gesurft, er wordt een theorieles gegeven en de dag staat verder volledig in het teken van gezelligheid en plezier.

Er wordt gevaren op een privémeertje naast de zeilschool. Door de ondiepte in het gehele meer kunnen de kinderen hier staan en zo makkelijk op en van de plank komen. De surflessen worden gegeven door CWO-gecertificeerde instructeurs. Aan het einde van de week kunnen de kinderen op de plank staan, over het meer varen, overstag gaan en gijpen. Zelfstandig surfen dus!

Naast de surflessen overdag wordt er ’s avonds theorieles gegeven. Tijdens de theorielessen wordt de kennis achter het windsurfen besproken, zoals de werking van het zeil, knopen en vaarregels. Na de theorieles is er een avondactiviteit met aansluitend een avond in de bar waar kinderen kunnen feesten of nieuwe vrienden kunnen maken.

Praktische info over dit Zomerkamp

De kinderen verblijven gedurende de week in De Kerk. In deze omgebouwde accommodatie zijn beneden de slaapkamers gemaakt en boven een grote eetzaal. Vanuit de keuken wordt elke dag het ontbijt en het diner verzorgd. De kinderen smeren zelf hun lunchpakket zodat ze deze mee kunnen nemen het water op. De slaapkamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de leeftijd.