zeilkamp-2-mans-friesland

Jeugdzeilen 2-mans (Laser Pico)

Het zomerkamp in de Laser Pico is voor kinderen van 12 t/m 14 jaar. De Laser Pico is een zeilboot voor twee kinderen. Gedurende de week leren de kinderen samen dit bootje te varen, onder begeleiding van hun instructeur. Daarnaast is er theorieles, is er een avondspel en is er tijd om te feesten en nieuwe vrienden te maken.

De Laser Pico’s varen op het Koevordermeer. De CWO-gecertificeerde instructeur geeft elke dag zeilles waardoor de kinderen aan het einde van de week kunnen sturen, het zeil kunnen bedienen, overstag kunnen gaan en kunnen gijpen. Natuurlijk staat het samenwerken in dit bootje centraal. De instructeur houdt de vorderingen bij en misschien halen de kinderen aan het eind van de week wel hun CWO-diploma. Naast de zeillessen overdag wordt er ’s avonds theorieles gegeven over de werking van het zeil, knopen en natuurlijk de vaarregels. Daarna is er een avondactiviteit en een uurtje in de bar waar de kinderen lekker kunnen feesten of nieuwe vrienden kunnen maken.

Praktische informatie over dit zomerkamp

De kinderen verblijven gedurende de week in De Kerk. In deze omgebouwde accommodatie zijn benden de slaapkamers gemaakt en boven een grote eetzaal. Vanuit de keuken wordt elke dag het ontbijt en het diner verzorgd. De kinderen smeren zelf hun lunchpakket zodat ze deze mee kunnen nemen het water op. De slaapkamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de leeftijd. De kinderen tot en met 12 jaar gaan om 21.30 slapen. De kinderen van 13 en 14 jaar om 22.30 uur.