zeilkamp-1-mans

Jeugdzeilen 1-mans (Optimist)

Het zeilkamp in de Optimist is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De Optimist is het perfecte bootje voor de beginnende zeiler. Gedurende de week leren de kinderen dit bootje zelf te varen onder begeleiding van de instructeur. Daarnaast is er een gezellig avondprogramma en aan het einde van de week de Optimistendisco.

De Optimisten varen op een privémeertje naast de zeilschool. Dit is het kleinste meertje van Friesland en voor veel kinderen uitermate geschikt om kennis te maken met het zeilen. Het water is er ondiep waardoor de meeste kinderen er gewoon kunnen staan. De CWO-gecertificeerde instructeur geeft lessen over het vaarklaar maken van de boot, het sturen over het meer, overstag gaan en gijpen. De instructeur houdt de vorderingen gedurende de week bij op een vorderingenstaat en de kinderen halen aan het eind van de week hun CWO-diploma of vorderingenstaat. Naast de zeillessen wordt ook zeiltheorie besproken en  er worden natuurlijk leuke spelletjes tussendoor gedaan. ’s Avonds is er een leuk avondspel waarna de kinderen naar bed gaan.

Praktische informatie over dit zomerkamp

De kinderen verblijven gedurende de week in De Kerk. In deze omgebouwde accommodatie zijn beneden de slaapkamers gemaakt en boven een grote eetzaal. Vanuit de keuken wordt elke dag het ontbijt en het diner verzorgd. De kinderen smeren zelf hun lunchpakket zodat ze deze mee kunnen nemen het water op. De slaapkamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de leeftijd. De kinderen tot en met 10 jaar gaan om 20.30 slapen. De kinderen van 11 en 12 jaar om 21.30 uur.