cursus-kielboot-valk-kamp

Kielboot (Valk)

Het zomerkamp in de Valk is voor kinderen van 12 t/m 18 jaar. De Valk is een stabiele zeilboot voor maximaal 4 kinderen met een instructeur. Gedurende de week leren de kinderen deze boot te varen onder begeleiding van de instructeur. Daarnaast is er theorieles, is er een avondspel en is er tijd om te feesten en nieuwe vrienden te maken.

De Valken zijn echte toerboten. Er wordt dus rondom de zeilschool gevaren, maar ook worden omliggende Friese dorpjes aangedaan. Tijdens deze tochten leren de kinderen het zeilen onder de knie te krijgen zodat ze aan het einde van de week kunnen sturen, het zeil kunnen bedienen en overstag kunnen gaan en kunnen gijpen. Het samenwerken en de gezelligheid aan boord staat in deze grotere boot centraal. De instructeur houdt de vorderingen bij en misschien halen de kinderen aan het eind van de week wel hun CWO-diploma. Naast de zeillessen overdag wordt er ’s avonds theorieles gegeven over de werking van het zeil, knopen en natuurlijk de vaarregels. Daarna is er een avondactiviteit en baravond waar de kinderen lekker kunnen feesten of nieuwe vrienden kunnen maken.

Praktische informatie over dit zomerkamp

De kinderen verblijven gedurende de week in De Kerk. In deze omgebouwde accommodatie zijn beneden de slaapkamers gemaakt en boven een grote eetzaal. Vanuit de keuken wordt elke dag het ontbijt en het diner verzorgd. De kinderen smeren zelf hun lunchpakket zodat ze deze mee kunnen nemen het water op. De slaapkamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de leeftijd.