kano-expeditiekamp1

Kano expeditiekamp

Misschien wel het meest avontuurlijke en bijzondere kamp die in Nederland wordt georganiseerd; het kano Expeditiekamp gericht op jeugd van 12-14 / 14-16 jaar. Tijdens dit kamp gaan deze avontuurlijke tieners een tocht maken op een prachtige rivier, hebben ze beperkte middelen en slapen ze op campings langs de rivier.

De opzet

De start van het kamp is in Gelderland op de basislocatie van Summer Camps Holland. Hier worden de deelnemers ontvangen en volgt een kennismaking. Vervolgens zijn er diverse workshops op de recreatieplas waarbij de verschillende kanotechnieken aan bod komen. De 2e dag op maandag worden de deelnemers en Crewleden naar Paderborn gebracht in Duitsland waar de startlocatie is van de Kano Expeditie. Vervolgens varen ze een tocht van 5 dagen, aan het eind worden ze een heleboel kilometer stroomafwaarts weer opgehaald op het eindpunt. Vrijdag wordt er afgesloten met een gezamenlijke barbecue bij Summer Camps Holland. Kortom; een unieke ervaring die deelnemers nooit gaan vergeten!

Praktische informatie

De jeugd is de hele week onder begeleiding van professionele crewleden met veel kano ervaring. Het kamp duurt in totaal één week waarbij deelnemers 5 dagen een expeditie varen.