Nieuw zomerkamp in 2021: Het Roofviskamp met Twincarp NL!

Interview met Jelmer Simmes (Twincarp NL). 

In dit artikel lees je:

Jelmer, wie ben jij en hoe is het idee ontstaan om roofviskampen te organiseren?

Mijn naam is Jelmer Simmes, 22 jaar oud en ik ben al fanatiek visser sinds ik kan lopen. Zo’n tien jaar geleden besloot ik om mijn avonturen aan de waterkant te filmen en vervolgens te plaatsen op YouTube. Onderhand kijken wekelijks duizenden vissers van jong en oud mijn visvideo’s. Daarnaast heb ik ondertussen mijn eerste boek geschreven en de website Twincarp.nl gelanceerd.

In de afgelopen jaren viel het mij op dat roofvissen steeds populairder aan het worden is. Aangezien ik ontelbaar veel roofvisuren heb gedraaid, leek het me een geweldige uitdaging om een uniek Roofviskamp te organiseren in samenwerking met Summer Camps Holland! Het doel van dit zomerkamp in Nederland? Een hoop gezelligheid, leuke activiteiten, beter leren roofvissen en natuurlijk schitterende vissen vangen!

twincarp-meerval-roofviskamp

Wat vind jij het leukste aan roofvissen en wat is de grootste roofvis die je hebt gevangen?

Voor mij betekent roofvissen vooral lekker actief bezig zijn en proberen een roofvis te slim af te zijn. Ook vind ik de onderwaterwereld erg bijzonder, het is namelijk de enige wildernis die we in Nederland nog hebben. Een roofvis is dagelijks bezig met jagen, observeren en zichzelf in veiligheid brengen voor soortgenoten. Een aanbeet van een snoek, snoekbaars of baars op kunstaas is voor mij nog steeds onbeschrijfelijk gaaf!

De grootste roofvis die ik heb gevangen is ongetwijfeld een meerval. Deze gigantische rovers hebben een ongekende kracht en vreten werkelijk waar alles wat ze tegenkomen. In Nederland heb ik meervallen gevangen tot ongeveer 1.90 meter en in het buitenland tot dik over de 2 meter! Bij dit soort formaat meervallen is het altijd maar de vraag wie het spel gaat winnen. Na een half uur drillen zijn je spieren namelijk compleet verzuurd en druipt het zweet van je voorhoofd!

Bekend van Youtube

Veel van mijn roofvisavonturen staan ook op mijn Youtube kanaal. Een van mijn meest favoriete video’s is een filmpje waarin ik een dag ging snoekvissen met kunstaas in de polder. Doordat deze polders vaak erg ondiep zijn kan je de snoeken letterlijk zien klappen op je kunstaas! Via de volgende link kan je bekijken hoe hard dit er aan toe gaat. Bekijk hier deze roofvisvideo!

Voorheen stonden de viskampen van Summer Camps Holland voornamelijk in het teken van allround vissen. Aangezien de jeugd anno 2021 steeds grotere vissen wilt vangen, hebben we besloten om het kampprogramma om te gooien en te focussen op de grote rovers in Nederland! Het vangen van voorntjes is leuk en leerzaam, maar wat is er nu mooier dan het vangen van een grote roofvis zoals een snoek, meerval of snoekbaars?

– Jelmer Simmes, Twincarp NL

Wat wordt er allemaal gedaan tijdens het roofvis jeugdkamp?

Tijdens het kamp gaan we allerlei activiteiten doen. Naast de visactiviteiten gaan de deelnemers van het Roofviskamp ook mee met activiteiten zoals een dropping, bowlen, boogschieten, een super gezellige feestavond en nog veel meer! Deze niet-vis gerelateerde activiteiten worden gedaan met alle andere tieners die op dat moment bij Summer Camps Holland op zomerkamp zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld ook een Adventure Camp, een Wakeboard camp en een Dierenverzorging Kamp georganiseerd.

roofviskamp-nederland
wietze-woudijk-viskamp

En wat betreft vissen?

Wat betreft het vissen gaan we natuurlijk niet alleen maar proberen snoeken te vangen. Het is de bedoeling dat je na deze week vooral heel veel hebt geleerd! Op de eerste dag krijgen de deelnemers een super leerzame workshop van de enige echte Wietze Woudwijk. Misschien wel de bekendste roofvisser van Nederland! Wietse heeft ongekend veel kennis en ervaring over alle visserijen die te maken hebben met roofvissen. Tijdens deze workshop leer je de fijne kneepjes van het vissen met kunstaas.

Hoe gaan we vissen?

Tijdens het zomerkamp gaan we op allerlei manieren proberen zoveel mogelijk roofvissen te verleiden. Denk hierbij aan het trollen vanuit een kano op een rivier vol met roofvis, het nachtvissen op monstersnoeken, het vissen op een grote plas met enorme baarzen en het vissen vanaf de kant op een snelstromende rivier. Natuurlijk gaan we niet de hele week gooien met blinkers, pluggen of shads. Er komt ook een doodaas specialist die alles gaat vertellen over deze effectieve manier van roofvissen. Voornamelijk de grote snoeken en snoekbaarzen zijn via deze techniek goed vangbaar!

roofviskamp-2021

Waar slaap je tijdens dit jeugdkamp?

De deelnemers verblijven ’s nachts op het kampterrein van Summer Camps. Hier staan groepstenten waar 4 tot 8 personen in kunnen verblijven. Uiteraard zijn er meer dan genoeg sanitaire voorzieningen aanwezig op dit terrein. Een kampvuur wordt ’s avonds aangestoken om hier gezellig de avonturen van de dag te delen met de andere deelnemers van Summer Camps. Ook is er een restaurant aanwezig waar alle summercampers ontbijten, lunchen en avondeten. Hier worden ook tal van activiteiten georganiseerd zoals de feestavond en movie night.

Hoe is de begeleiding tijdens dit kamp?

Natuurlijk wordt er gezorgd voor een optimale begeleiding tijdens de visweek. Mijn rol is het verzorgen en begeleiden van alle visactiviteiten. Zoals ik eerder al aangaf doe ik dit niet helemaal alleen. Verschillende roofvisspecialisten zullen workshops organiseren omdat zij nog veel meer kennis hebben over de onderwerpen die zij gaan behandelen.

De activiteiten die losstaan van het vissen zullen worden begeleid door de crewleden van Summer Camps. Deze ervaren en enthousiaste crewleden zijn de hele week aanwezig op het kampterrein en doen er alles aan om jou een zo leuk mogelijk jeugdkamp te bezorgen!

begeleiding-roofviskamp

Waar wordt het kamp georganiseerd, in welke week, hoe lang duurt het en voor welke leeftijden is het?

Zoals gezegd wordt het roofviskamp georganiseerd in de zomervakantie op de kamplocatie van Summer Camps Holland. Dit is een prachtige outdoorlocatie gelegen in Braamt (Gelderland). De locatie is 12 hectaren groot en hier is tevens een visvijver aanwezig van 3 hectaren. Ook hier zal veel gevist worden, de visvijver is vroeger van een visvereniging geweest en zit dus bomvol witvis en grote rovers zoals meerval, snoek en baars. Het zomerkamp wordt georganiseerd in week 31 (1 t/m 7 augustus) en duurt dus één week van zondag t/m zaterdag. De leeftijdscategorieën zijn 12-14 jaar & 14-16 jaar

Kamp overzicht

Op zoek naar een onvergetelijk zomerkamp voor jouw kind in de leeftijdscategorie 8 t/m 10, 10 t/m 12, 12 t/m 14 of 14 t/m 16? jaar? Bekijk dan hier het kamp overzicht.